NÅR PELSBARNET FÅR DØDSDOMMEN

Vi har to pelsbarn - Bianca på 4 år og Ciara på 3 år. De er whippeter, altså en type mynde. Våre firbente pelsbarn. De firbente vennene våre er jo en like stor del av familien som oss andre - ellers hadde man vel ikke skaffet seg kjæledyr? Og hva er det egentlig å være en mamma? En trygg person som tar seg av, steller og gir så mye kjærlighet og omsorg bare en mamma kan gi. Det er selvfølgelig mye mer ved det å være en mamma. Men jeg tar meg av hundene etter deres behov, steller, koser og gir omsorg. Kjærligheten er uendelig, og den går begge veier. 

I noen dager nå har Ciara hatt en ekkel hoste og tungt for å puste. Hun har også blitt veldig tynn, og rast ned i vekt på kort tid. Vi har derfor vært hos veterinæren og fått dette sjekket opp. For noen dager siden fikk jeg en uhyggelig telefon fra veterinær med svar fra røntgenbildene de tok av henne. Det kan se ut til at hun har forstørret hjerte, og ble derfor henvist til hjertespesialist ved Fredrikstad Dyrehospital. De skal visst være flinke. 

Og det er dem. Flinke altså. Etter telefonsamtalen med veterinæren hadde jeg tusen spørsmål. Jeg var i ganske sjokktilstand da jeg fikk beskjeden, så jeg klarte ikke tenke ut alle spørsmålene i samme øyeblikk. Men det hadde ikke spilt noen rolle, for vi hadde ikke fått svar på noen av dem før spesialisten hadde sjekket henne allikevel. Uansett - jeg ringte jeg samme dag og fikk time allerede dagen etter hos Fredrikstad Dyrehospital. Så i går var vi der og Ciara ble undersøkt av hjertespesialisten Martine. Vi ble godt ivaretatt, pasient som eier. 

Veterinæren så på henne med en gang at det var noe som ikke stemte, og det var ingen gode nyheter å få. Ciara har fått påvist en hjertesykdom som heter dilaterende kadiomyopati (DCM) som gjør at hjertet utvider seg og dermed mister slagkraft. Ciara har også fått venstresidig hjertesvikt som gjør at lungene er blitt fylt med vann. Dette er det som har forårsaket den tunge pusten og hosten hennes. Hun vil aldri bli kurert, men så lenge hun responderer bra på medisiner og de klarer å fjerne vannet i lungene hennes, så kan vi få noen gode år til med henne. Hun har et veldig dårlig hjerte, så det livet vil dessverre ikke bli langt og hun vil være helt avhengig av hjertemedisiner. Men noen gode år er bedre enn ingen - det aller viktigste er at Ciara ikke lider eller har det vondt. 

Fine, søte, snille, morsomme og gode Ciara. Hun har en så fantastisk livsgnist at det er ekstra hjerteskjærende å tenke på at hun ikke vil få et langt, friskt liv. Hun er lykkeligst da hun får løpe fritt og leke med kongler. Hun liker å ligge godt og tar seg god tid på å re opp i pledd og puter så hun får seg en perfekt liggeplass. Helst under pleddet inntil Bianca eller oss. Der det er trygt, varmt og godt. Hun er høyt elsket, og da vi er ute å går tur er det noen som mangler. Det er ikke det samme. Vi håper hun responderer godt på medisinene så vi får henne hjem og får litt mere tid med henne.

Ciara er fortsatt på Fredrikstad Dyrehospital. De ønsket å ha henne der over natten fordi hun var såpass dårlig som hun var. Vi fikk også beskjed om at det var en risiko for at vi ikke får henne hjem igjen. Så jeg sitter nå i skrivende stund å venter nervøs på telefon fra veterinærene...

 

2 kommentarer

mygaylife

12.10.2017 kl.20:35

huff, så trist å lese ! som du skriver blir dyra en del av familien! jeg vet hun blir godt tatt vare på på dyrehospitalet, å håper hun responderer bra :) masse gode tanker !

Ane Bampton Karlsen

12.10.2017 kl.23:34

mygaylife: takk for det! som jeg har skrevet i et nyere innlegg så har vi fått henne hjem! :D veldig glade for det!! så håper vi det fortsetter rette veien.

Skriv en ny kommentar

hits